joomlarulit.com

Ion Ples Alexandru este fotograf profesionist. Participant al Premiului Fotograful Anului 2016 la categoria Fashion/Beauty şi Landscape/Travel Photography. A acces în finală datorită lucrărilor sale în genul Fashion/Beauty.


 

- La Premiul Fotograful Anului lucrările tale au acces în finală la nominalizarea Fashion/Beauty Photography. Prin ce te atrage fotografia fashion?

Fotografia Fashion mereu m-a inspirat, şi asta pentru că mereu în acest gen poţi combina absolut orice şi mai mult e un gen modern întrebat în întreaga lume.


 

 - În ce genuri mai lucrezi şi de ce?

Mă regăsesc şi în fotografia landscape, şi asta pentru că iubesc foarte mult natura, ea în fiecare zi e diferită şi în fiecare zi poţi prinde momente frumoase.

 

- Lucrările tale în stil fashion sunt nespus de vii şi atractive, se simte dispoziţia cu care au fost făcute. Care-i sursa ta de inspiraţie? Cum îţi vin noile idei?

Inspiraţia vine de la oameni, fiecare om are ceva aparte, încerc în fiecare să regăsesc frumosul. Ideile vin absolut spontan.


 

- Consideri că ai propriul stil? Cum ai putea să-l caracterizezi?

Pînă ce nu cred că am un stil personal, sunt încă în căutare. Am foarte multe de învăţat.

 

- Planifici un nou proiect fashion?

Da, am proiecte foarte multe care încă nu le-am realizat, sunt în căutare de oameni care au idei nebunatice, stilişti, modele etc., pentru a realiza ideile care pînă ce sunt la nivel de concept.

 

 

- Care este cea mai mare realizare a ta pe făgaş profesional până la ora actuală? Cu ce te mândreşti cel mai mult?

Cred că cea mai mare realizare a fost momentul în care am fost premiat în „Gala Tinerilor Super Eroi din Moldova 2016” nominalizat cu în categoria „fotografie”.

 

- Pentru a obţine o bună fotografie trebuie să găseşti contactul cu persoana, ca el să se simtă liber în faţa camerei. Cum obţii acest lucru?

Mă strădui să creez o ambianţă prietenoasă şi mă strădui să fiu cît mai sociabil cu modelele asta pentru ca ele să se simtă deschis cu mine, un lucru foarte important.

 

- Care este condiţia principală pentru o şedinţă foto fashion de calitate?

Mereu trebuie să experimentăm.

 

 

- Încerci să găseşti un model, aspectul exterior al căreia se asociază armonios cu ideea şedinţei foto sau chipul şi aspectul modelului nu au mare importanţă?

Da, deobicei depinde de concept, mă strădui să găsesc tipajul necesar pentru a se potrivi cu idea.

 

- Ai un ideal de model? 

Pînă ce nu am aşa ceva, şi nici nu cred că aş putea găsi un model ideal pentru tot. Fiecare are un farmec aparte.

 

- Te consideri fotogenic?

Personal cred că toată viaţa voi învăţa, odată ce te crezii ajuns la apogeu nu mai faci nimic... aşa că sunt încă la nivel de începător.

  • Ion Ples Alexandru
  • Ion Ples Alexandru
  • Ion Ples Alexandru
  • Ion Ples Alexandru
  • Ion Ples Alexandru
  • Ion Ples Alexandru
  • Ion Ples Alexandru
  • Ion Ples Alexandru
  • Ion Ples Alexandru

 

- Lucrezi în condiţii TFP? Dacă da, atunci cât de des şi care este scopul?

Da, mai ales în ultimul timp, e foarte uşor să găsesc tot ce este necesar pentru o şedinţă foto.

 

- Se întâmplă ca uneori să înţelegi că îţi scapă farmecul clipei efemere? De exemplu, trece o fată frumoasă, iar tu, în loc s-o admiri pur şi simplu, întinzi mâna după aparatul de fotografiat?

Da, au fost aşa momente, chiar şi acum sunt, asta cred că din cauza că prea tare sunt ataşat de fototgrafie şi nu vreau să scap nici un moment frumos.

 

Foto: Ion Ples Alexandru

Яндекс.Метрика
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…