joomlarulit.com

Le aducem un omagiu şi îi respectăm pe veteranii, care cu preţul vieţii lor ne-au dăruit un cer paşnic deasupra capului. Cu fiece an, rândurile veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei se răresc. Liga proiectelor creative a RM şi Asociaţia de jocuri intelectuale din RM sub egida preşedintelui Moldovei Igor Dodon şi a Centrului rus de ştiinţă şi cultură, organizează expoziţia de fotografie "Oamenii, care ne-au dăruit pacea", dedicată Zilei Victoriei.

Scopul expoziţiei este de a perpetua memoria eroilor şi meritele lor, pentru îndrumarea copiilor şi nepoţilor noştri. Noi trebuie să nu uităm şi să înţelegem cu ce preţ am obţinut pacea ca să evităm greşelile strămoşilor noştri.


Îi invităm pe fotografi să participe la cea mai amplă expoziţie de fotografie a Europei (circa 50-70 de veterani), prilejuită de 9 Mai şi să aducă un omagiu celor, care ne-au dăruit viaţa. Expoziţia se va desfăşura la 9 mai 2016 pe teritoriul complexului memorial "Eternitate", după care va fi transferată la unul din muzeele din capitală, unde lucrările vor fi expuse până la 22 iunie 2017. În baza rezultatelor şedinţei fotografice se preconizează de a edita o carte despre strămoşii noştri, care ne-au apărat viaţa.

Din toate lucrările, în bază de concurs, vor fi selectate cele mai bune, care vor constitui baza expoziţiei de fotografie. Toate materialele fotografice vor fi publicate pe resursele informaţionale ale organizatorilor proiectului cu indicarea autorului, de asemenea vor fi transmise gratuit protagoniştilor expoziţiei - veteranilor noştri.

Toate cheltuielile, legate de organizarea expoziţiei fotografice şi le asumă organizatorii proiectului. Toţi fotografii, care doresc să participe la eveniment, vor fi informaţi personal despre data şedinţelor foto. Fiecare din dvs. poate să fotografieze personal portrete, care vor constitui aportul vostru la această zi remarcabilă. La expoziţie sunt acceptate lucrările făcute anterior cu veterani, care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova

Lucrările gata pot fi expediate la adresa:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (de la 5 MB, de dorit în format Tiff)

Înregistrarea fotografilor pentru şedinţa foto după acest link

Informaţii: 069969696

 

Anna Diomina, preşedintele Ligii proiectelor creative a RM

Evghenii Poleacov, preşedintele Asociaţiei de jocuri intelectuale din RM
Яндекс.Метрика
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…